Vánoční inspirace

Potěšte své blízké hrami z dílny tradičního českého výrobce
Vánoční inspirace

Postarají se o zábavu během dlouhých zimních večerů. Skvěle potrénují váš postřeh a obohatí znalosti. Ale hlavně vám připomenou, že tím nejcennějším darem je čas strávený s rodinou a přáteli. To vše dělá z her Dino ideální překvapení pod stromeček. Přinášíme tipy na novinky a bestsellery, které nadchnou vaše rodiče, soutěživou kamarádku i děti, které jinak neposedí. 

Paleta Dino her a hraček je velmi pestrá, obsáhne na 520 produktů. V dílně největšího českého výrobce vznikají kromě puzzle a oblíbené klasiky jako Dostihy a sázky, Člověče, nezlob se! nebo AZ kvíz také originální herní koncepty a autorské projekty s propracovaným mechanismem. Ty potěší nejen milovníky deskovek, kteří si rádi zpříjemní chvíle v kruhu blízkých smysluplnou zábavou, ale také skutečné fajnšmekry, jejichž nároky na provedení her jsou vysoké. Vybrali jsme pro vás ochutnávku z letošních hitů. Všechny jsou pro zpestření vánočních svátků jako stvořené – ať už jako dárek nebo zábava na volné dny.

Pro zvídavou maminku: hra, která rozšíří obzory a zároveň podpoří dobrou věc 

Náš první tip patří novince Ucho, která vznikla ve spolupráci s Tichým světem, neziskovou organizací na podporu neslyšících. Díky této – v českém prostředí zcela ojedinělé – hře zjistíte, jak bohatá může být komunikace bez sluchu. Na chvíli tedy zapomeňte na zvukové vjemy, hádejte a vyjadřujte známá slova jen s pomocí znakové řeči nebo odezírání ze rtů. Nákupem hry navíc podpoříte organizaci, která se dlouhodobě snaží o propojování světa slyšících s neslyšícími. Tuto zábavu od Dino si užijete v počtu 4–12 hráčů starších 12 let. 

Doporučená cena: 499 Kč

Pro soutěživého tatínka: zábava inspirovaná výpravou cestovatele Emila Holuba

Hra Šifry Emila Holuba je poutavá a originální hned v několika směrech. Jejím prostřednictvím dostanete možnost vydat se po stopách výpravy slavného dobrodruha do exotické Afriky, od které letos uběhlo už 150 let.  Zatímco Emilu Holubovi zabrala expedice do hlubin „kolébky civilizace“ necelých pět let, vy ji zvládnete za jednu až dvě hodiny! Budete při tom řešit zapeklité úkoly a zdolávat nečekané nástrahy. A o adrenalinové situace nebude nouze. Navíc si tu vyzkoušíte zbrusu nový herní koncept, který deskovku propojuje s on-line prostředím vytvořeným studiem Cryptomania. S využitím unikátního kódu se přihlásíte do systému, kde budete plnit zadání, která vám pořádně potrénují mozkové závity. Vypomůžete si nápovědami v obálkách, jež jsou součástí hry. K vítězství vás dovede rychlost, důvtip ale samozřejmě i týmový duch. Novinka od Dino osloví nejen vášnivé fandy sofistikovanějších her, ale také mladší hráče, kteří bez telefonu či tabletu nedají ani ránu. Užije si ji až 5 hráčů ve věku od 10 let. 

Doporučená cena: 399 Kč

Pro malé milovníky vesmíru: fantastická deskovka, kde hlavní roli hrají čísla

Máte dítě, které se zrovna učí sčítat? Nebo vám doma roste vědátor se zájmem o planetární soustavu? Anebo byste jen zkrátka chtěli svým ratolestem pořídit hru, která v nich rozvine nové dovednosti? Sáhněte po deskovce Kvantum, která nadchne celou rodinu! Cílem každého hráče je doletět na planetu Kvantum. Dostanete se na ni, když správně poskládáte navigační kartičky s čísly. Na vesmírném letu vás přitom čeká spousta dobrodružství, i díky partičce mimozemšťanů, kteří vládnou nevídanými technologiemi. Malí hráči si touto formou skvěle procvičí taktiku, logické myšlení, a především rychlé sčítání nad deset. Novinku od Dino, která má oboustranný hrací plán, si nejlépe vychutnáte v počtu 2–6 hráčů od 8 let. 

Doporučená cena: 369 Kč

Pro celou rodinu: populární taktická hra z přelomu milénia v novém kabátě

Fanoušci strategických herních bestsellerů mají pořádný důvod k radosti. Dino opět uvedlo na trh deskovku Dračí hrad – nové výzvy. Staňte se jedním ze šesti hrdinů v této vylepšené verzi. Těšit se můžete nejen na poutavější grafiku, ale hlavně na unikátní bojový mechanismus, který z novinky dělá hotovou delikatesu pro milovníky příběhových her. Vydejte se za dobrodružstvím do nitra pevnosti opředené temnými legendami. Vypořádejte se s příšerami, nasbírejte zkušenosti z boje, pořiďte silnou výbavu a zdokonalte své dovednosti, abyste v závěru této napínavé cesty přemohli samotného draka. Pouze vítěz získá kus království! Jaké úsilí při tom musíte vynaložit? Převtělíte se do mocného mága, odvážné válečnice nebo nepolapitelné zlodějky? Ve hře, kde si s dalšími hráči nastavíte pravidla strategie, můžete taktizovat a pečlivě promýšlet každý tah. Zábavu si vychutnáte v počtu 1-4 hráče ve věku od 8 let. A to dokonce i v optimalizované variantě, pokud si chcete dopřát zážitek ze hry v kratším časovém limitu.

Doporučená cena: 999 Kč

Pro babičku s dědou: zábava z prostředí soutěžních TV pořadů

Rádi sledujete televizní kvízy a předháníte se se soutěžícími v rychlosti odpovědí? Teď si můžete dopřát svůj vlastní maraton s novinkou Kde domov můj? Stolní verze oblíbené televizní soutěže se věrně drží scénáře pořadu. Ve třech kolech tak poměříte své vědomosti v různých oblastech týkajících se naší vlasti i celé Evropy. Nejprve půjde hlavně o postřeh, poté o všeobecný přehled a na závěr se můžete blýsknout znalostmi nejrůznějších koutů České republiky. Po celou dobu sbíráte body a ten, kdo jich na konci bude mít nejvíce, se stává vítězem. Ideální zábava od Dino pro 3–7 hráčů ve věku 12+ let.

Doporučená cena: 599 Kč

EXTRA TIP: legendární hra pro malé i velké piráty

Hrávali jste ji kdysi vy sami, nyní si ji mohou užít i vaše děti! Náš poslední tip patří oblíbené hře z 80. let Lovci pokladů, která se v podání Dino drží původních ilustrací i pravidel. Svezte se na vlně nostalgie a zahrajte si se svými dětmi na kapitány, kteří hledají se svou posádkou dávno zapomenuté poklady. V moři na vás čeká mnoho pomocníků, nástrah i rivalů se stejným cílem. Vítězství bude patřit tomu, kdo nasbírá největší poklad. Napínavá dobrodružná hra pro celou rodinu je určena až 4 hráčům od 6 let.

Doporučená cena: 399 Kč
 

České hry a kvalitní hračky Dino Toys
Jsme česká rodinná firma. Naše práce je naším posláním. Tvoříme a rozvíjíme svět fantazie již 30 let.
Návody her online
Garantovaná záruka kvality
Doprava zdarma od 2 500 Kč
Hry od českého výrobce