Naučné hry

Také nyní řešíte zhoršený prospěch Vašich dětí ve škole? Od té doby co začalo nové pololetí, je to nějaké náročnější než před tím.
Naučné hry

Znáte to, přijdete z práce a čeká Vás druhá směna - úkoly s dětmi. A jim se tolik nechce a mají spoustu důvodů, proč ještě nemohou začít - první svačina, odpočinek, druhá svačina, kamarádi, kroužky, podrbat psa a ještě podrbat psa a tak dále......Až je nakonec 20 hodin a to už víte, že je zle, protože jsou unavení. Vše jim trvá dlouho, pláčou u toho a nakonec, s vypětím všech sil a na pokraji Vašeho psychického zhroucení, to jedno cvičení (5 příkladů) zvládnete.

Lámete si hlavu, jak učení dětem zpříjemnit a hledáte také způsoby, jak z toho vybruslit, tak abyse byli všichni spokojení? Můžete zkusit naše naučné hry. Některé Vám představíte a uvídíte, že to své ovoce přinese.

Chytré kvízy 

Vhodné pro děti od 4+

Soubory otázek vytvořené ve spolupráci s pedagogy MŠ a ZŠ, které hravou a nenásilnou formou prověřují znalosti a schopnosti dětí. Aktivity jsou navrženy tak, aby obsáhly celé spektrum dovedností, které má dítě v určitém věku ovládat. První čtyři produkty z řady Chytrých kvízů se zaměřují na předškoláky a nejmladší žáky prvního stupně. U kvízů pro předškoláky najdete oblasti Smysly a řeč, Učení a logické myšlení, Svět, osobnost a sociální chování, Fyzický rozvoj a tvořivost. U kvízů pro prvňáky a druháky jsou otázky rozděleny do kategorií Matematika, Jazyk a komunikace, Všeobecné znalosti. Jsou ideální pomůckou pro rodiče, kteří si formou hry s dítětem mohou ověřit jeho schopnosti v konkrétních oblastech a zároveň je upozornit v případě, že by některé dovednosti, odpovídající jeho věku, zvládaly hůře. Chytré kvízy současně nabízí hry pro třídní kolektivy, takže je snadno mohou ve svých třídách využít učitelé mateřských a základních škol.

Autor kvízů Štěpán Peterka se dlouhodobě věnuje gamifikaci vzdělávání – zapojení herních prvků do výuky.

mapy.jfif

Puzzle mapy

Vhodné pro děti od 6+

Netradiční puzzle, jehož dílky nemají známý tvar puzzle, ale tvarové dílky kopírují hranice států a moří. Během skládání si děti uvědomí, které země spolu sousedí, porovnávají velikosti jejich území, dokážou se zorientovat ve světových stranách, získají základní představu o vzdálenostech či o tom, jaký je rozdíl mezi přímořským a vnitrozemským státem. Se složenou mapou se dají hrát různé hry, kde např. vyndáte několik dílků samostatných států a děti je musí zařadit na správné místo, tím si ještě lépe vštípí geografickou polohu jednotlivých států.

Naučné kostičky

Vhodné pro 4+

Tradiční český dřevěný výrobek využitý k rozvoji jazykové a matematické gramotnosti dětí, které se školou začínají, stejně jako předškoláků, kteří se na svůj vstup do školy teprve připravují. Pomocí dřevěných kostek získají mladší děti povědomí o tom, jak vypadají jednotlivé znaky – písmena abecedy a číslovky. Starší pak mohou vymýšlet slova a sestavovat příklady.

Kvantum

Vhodné pro 8+

Klasická desková hra, která v sobě skrývá výukový prvek. Základním mechanismem hry je sčítání čísel na kartách tak, abyste co nejrychleji získali požadované číslo. Děti si během hraní výborně procvičí sčítání přes deset a rozhodně při tom nemají pocit, že se vlastně učí matematiku. Ideální pro žáky prvních až třetích tříd.

Poznej vlajky 

Vhodné pro 8+

Hra, ve které se snoubí vědomosti a rychlost. U vlajky vylosovaného státu hráči podle hodu speciální kostkou určují jeho název, hlavní město, kontinent, na kterém leží, počet sousedních zemí, měnu či úřední jazyk. Vzhledem k obrovskému množství kombinací lze hru hrát opakovaně a zejména starší děti v ní získávají skvělého pomocníka při poznávání zemí světa.

Kde domov můj?

Vhodné pro 12+

Rozšiřovat si obzory a učit se lze v každém věku. Hra, postavená na televizní soutěži, prověří a doplní vědomosti zejména u dospělých nebo starších dětí. Nepřeberné množství otázek ze všech oborů lidské činnosti a poznání odhalí všeobecné znalosti hráčů.

Dinovky 

Vhodné 8+

Dinovky - sirky, guma, hlavolamy, rébusy, karetní triky, mince nebo uzly? Dinovky jsou výbornou sadou několika her. V každém boxu najdou děti ale i dospělí hromadu zadání, které musí vyřešit buď přemýšlením nebo šikovností. Jde většinou o soubory kvízů a hádanek, určený všem věkovým skupinám, který podpoří rozvoj logického myšlení u dětí, nabídne smysluplnou zábavu dospělým a pomůže uchovat duševní svěžest lidem dříve narozeným, neboť namáhání mozku prokazatelně prodlužuje jeho funkčnost.

Výhodou těchto her je, že ho může hrát i jeden hráč.

Kriskros pro děti

Vhodné pro 5+

Kris Kros pro děti učí děti zábavnou formou tvořit jednoduchá slova přikládáním písmenek na předlohu napsanou na obrázkovém herním plánu. Starší děti vytvářejí vlastní slova z vylosovaných písmen. Hra zábavnou formou procvičuje čtení, paměť, myšlení a také slovní zásobu. Děti se učí písmenka abecedy, rozvíjí si jazykové schopnosti. Pro práci se staršími dětmi slouží verze Kriskros základní verze, která je již trochu složitější, ale na stejném principu skládání slov, použití málo či více používaných písmen, za které se pak dostávají body.

České hry a kvalitní hračky Dino Toys
Jsme česká rodinná firma. Naše práce je naším posláním. Tvoříme a rozvíjíme svět fantazie již 30 let.
Návody her online
Garantovaná záruka kvality
Doprava zdarma od 2 500 Kč
Hry od českého výrobce